Poradna Shell Helix Ultra 5W-40 4 l

Autor: | Vloženo: 11.06.2016 000 19:12 | Témata: Poradna Shell Helix Ultra 5W-40 4 l

O kolik mohu prodloužit výměnu oleje?

Vlastním Suziki swift 1.3, rok výr. 2008. Za rok neujedu 1500km. O kolik mohu prodloužit výměnu oleje a je vhodné u tohoto oleje používat aditivum pro benzinové motory,v servizu mi to bylo doporočeno. Děkuji za odpověď Přáda Fr.

  • 13. června 2016 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,

    pokud výrobce neuvádí jinak, bývá standardní doba výměny olejové náplně buď po najetí 15 000km nebo po 1 roce dle toho, co nastane dřív.

    I když se Vám zdá, že s olejem jezdíte málo, olej přesto sám o sobě v čase degraduje, tzn. postupně ztrácí své důležité vlastnosti. Z toho důvodu, pokud chcete motoru poskytovat potřebnou péči, je nutné tak jako tak olej 1x ročně vyměnit.

    Pokud samozřejmě výměnu protáhnete o nějaký měsíc, nic zásadního se nestane, nicméně říct si, že vzhledem k nájezdu 1500 stačí vyměnit olej třeba po 3 letech, je nevhodné. Motor není kvalitně mazán a zbytečně se více opotřebovává. Vzhledem k cenám olejů na běžném trhu si myslím, že se určitě vpylatí pravidelně bez protahování intervalu měnit olej 1x ročně, než za pár let řešit nějakou zásadní poruchu motoru z důvodu nedokonalého mazání.

    S přáním hezkého dne Vladislav Müller
    Autodíly PEMA

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (6)
    • Ne (3)

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.